KÖVESS A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON:

Kapcsolat / Fellépés Rendelés Márkypapa X Sylla RAPSHOW Promo

A legújabb megjelenés:

A kiadványaim elérhetőek a digitális boltokban:

Spotify
YouTube Music
Deezer
Amazon Music
Apple Music

BIOGRÁFIA:

2000-2007 Dark$ide

Ketten alapítottuk a bandát BigNorb barátommal, majd később vettük be ZaZu-t is a csapatba. Számos fellépést tudhattunk magunkénak kisebb-nagyobb rendezvényeken, valamint tv-s show műsorokban, és tehetségkutatókon is megvillanthattuk tehetségünket nem egyszer. „Bohóckodtunk” a megasztár első szériájában egy cseppet, meghívtak a Balázs Show-ba szeRAPelni, felléphettünk a 2. K1 magyar gálán 2004-ben (RTL Sport KLUB is közvetíttette.). Az AC általi versenyek többségén is indultunk, ezek közül a Mikrofon Mánián döntősként állhattunk a színpadra. De a legnagyobb lökést, még a legelején kaptuk, mikor 2001-ben, egy alig pár hónapos bandaként 2. helyezést értünk el egy országos szintű tehetségkutatón, amit Real Action (Hip-Hop Boys) neve fémjelezett. Még ez év végén jelent meg szerzői kiadásban az első albumunk “Vírus 2k1” címmel, ami underground szinten eléggé elterjedt cucc volt abban az időben. 2006-ban jelent meg online a Dark$ide EP c. korong, amin a sokak által ismert “Csak 1 marad6” is helyet kapott, amiből később videóklippet is forgatunk, ami lejátszásra is került több kereskedelmi tv-n is (köztük Viva Tv). Végül 2007 évelején a harmadik Dark$ide lemez munkálatai közben úgy alakult, hogy feloszlott a csapat…

Diszkográfia:

2001 - Dark$ide - Vírus 2k1
2005 - Dark$ide EP 2005
2006 - Dark$ide - Te ugatsz, én harapok (promo ep)

Klippek

2006 - Dark$ide - Csak 1 marad6
2006 - ZaZu - Amig él a Hip-Hop

A D$f feloszlása után indult a Márkypapa „szólókarrier”

Darkide virus Darkide EP Darkide Te ugatsz en harapok

2007

Megjelent a „Könyörtelen 1 Életre LP” 20 dal,
Közreműködők: Jolie; Járási László; Hibrid; Dark$ide; Tolvai Renáta.

2008

Megnyertem DopeMan tehetségkutató versenyét a „Bandita Születik”-et. Ez ezáltal dolgozhattam vele együtt az új lemezén egy dalban (Fönn van a kéz), valamint szerepeltem az „E.G. - Eredeti Genszter” c. klipben. Ez után elkészítettem egy maxi lemezt, a mára már Megasztárként tündöklő Tolvai Renátával & Tonioval.

2009

Közreműködések, szóló dalok. Elkészült az első (saját vágású)„klipem” az „Életem-Halálom” c. dalhoz, ami egy tiszteletadás, és megemlékezés volt a Dark$ide, és mindazon emberek felé, akik abban az időben velünk voltak és segítettek.

2010

Megjelent az „Emelet Fővel” Mixtape album, 17 dal
Közreműködők: Zazu, Mat Diamond, Pedro, Sanda
3 Low Budget Videó klip jelent meg: az „Emelt Fővel”; az „OSCAR”; és az „Emlékképek”.

2011

A Ghetto Radio-val közösen online megjelentettük az első magyar Westcoast életérzésű válogatáslemezt, az „AMW - A Magyar Wadnyugat”-ot 13 dal, olyan előadók szerepeltek rajta ,mint: Mr. Busta; Game Kutya; Mat Diamond; Tonio; BLR & Curtis; Young G; Játékosok Klubja; Jolie; Angel; Pappa; Káló Bone; A Zúzó; Rosszfiúk (Sanda & Márkypapa); Hibrid & Boti.
Áprilisban megjelent az „NVA - Nem Vagyunk Angyalok” c. klipem, majd ezt követte a vele azonos című EP is, ami 7 dalt tartalmazott, közreműködők Hibrid & Rosszfiúk.
Nyáron elkezdődtek a FATER MIXTAPE album munkálatai, amit már a saját, 'MadaFaka Music Home Studio'-ban rögzítettem.

Bemutatkozó Ep Könyörtelen egy életre Emelt Fővel NVA

2012

Január első hetétől tölthető lett a FATER MIXTAPE teljes anyaga, 15 dal.
Közreműködik: D.J. Gratt; Game Kutya; D.Nero
Március elején, szintén ingyenes formában megjelent a SZERELminiPAKK válogatás EP, (2007-2012). 8 dal, Közreműködők: Tolvai Renáta, Jolie, Tonio, D.Nero
Április végén elkészült a FATER MIXTAPE egyik Bónusz dalához egy elég komoly képi világgal rendelkező klip, a 'Madafaka'.
November elején ismét új klippel, és benne igen komoly szereplőgárdával jelentkeztem. Ugyanis a nagysikerű ARGO c. film főszereplői társaságában forgattuk le a „Büszkén élni” című klipet.

2013

Szóló dalok, közreműködések jelentek meg havi szinten.
Megalapítottuk a Rebel Beatz Records-ot, aminek pár hónapig jeles tagja voltam. De időközben, a kiadó átalakulása miatt, külön váltak útjaink.
2 Videó klipem jelent meg: az „Úgy éltem, ahogy akartam” és „A Titok”.

2014

Márciusban online megjelent a “DZSÍJA'13” c. album, ami a 2013-as szóló és közreműködős dalok nagy részét tartalmazza. 11 dal, Közreműködők: MRW; Gotti; Escobar, BeX, LAzy; Minimal Beat.
Májustól, mint rádiós műsorvezető is debütáltam. Ugyanis Shocker Rhymes-al karöltve újraindítottuk a Ghetto Radio adását a miskolci Szinva Radio-ból. Olyan előadókkal készültek interjúk, mint pl. BeerseeWalk, Game Kutya & DosE; Sub Bass Monster, DopeMan, GanXsta Zolee & Big Daddy, Peppino és és az NVC…
Októberben megjelent 'A PRÉDIKÁTOR' nagylemez, 20 dal.
Közreműködnek: D.Nero, Mr. Missh, DosE, MRW, Ice Peak, B. Máté, Sh3FTY; Svenja, Dzsiiza (Mr. G-Za); Elkövetők, Kisdoki.
2 Videó klipem jelent meg: a „Dobom a Pussy-t” és a 30. születésnapomra készült „XXX”.

2015

Ez az év nem a zenéről, inkább a rádiózásról, és a speakerkedésről szólt. A Ghetto Radio mellett társ műsorvezetője voltam egy rövid ideig a Caffe Light című reggeli műsornak. Később egy saját délutáni adást kaptam, ami keretében folytattam a Ghetto Radio rovatot is, ez volt a 'ZeneWaker' c. könnyűzenei műsor. Év vége felé a Szinva Rádió megszűnt, ezzel együtt a műsorok is. Emellett számos kisebb nagyobb rendezvényen láthatott a színpadon a nagyérdemű, mint Speaker-t.

Zenei téren két klip jelent meg tőlem ez évben, az Elkövetőkkel és Kocsis Klaudiával közös „Kiút” és a kicsit komolyabb témájú „Kegyes Hazugság”. Emellett megjelenthettem végre az „ARGO2 FAN TRACK”-et, ami már évek óta a Winchesteremen lapult, tisztelegve ezzel a mozifilm előtt. A filmbe ugyan nem került be, de elnyerte a készítők és szereplők tetszését is egyaránt.

2016

Vissza a zenébe… Év elején megalapítottuk az ország első „Rap Tribute” Zenekarát,a GhettoFunk-ot. A felállás: Nagy Evelin „Svenja” - Ének, Horváth Balázs - Gitár, Hudák Attila - Basszusgitár, Bodnár Balázs - Dob, Juhász Péter „D.J. Gratt” - Scratch, Márkypapa - Rap. A zenekar klasszikus, és mai rap slágereket visz élőzenével a színpadra, mint pl DopeMan, Mohaman, Ganxsta Zolee, Kamikaze, stb… természetesen emellett saját dalokat is játszunk. Áprilisban kezdődtek a próbák és nyár végére már több koncertet is sikerült adnunk, szóval úgy tűnik, működik a recept. Emellett nyáron folytattam a speakerkedést, színpadi műsorvezetést is. Amire a legbüszkébb vagyok, hogy én lehettem a „hangja” a „X. Bud Spencer - Terrence Hill Rajongói fesztiválnak”.

Videó Klipek terén sem tétlenkedtem ez évben, nyár közepén jelent meg a Svenjával közös „Újra itt a nyár” c. G-Funk dal (Produced By: KisDoki). Ezt követte októberben a klasszikus klippem második része, a „Madafaka2”, majd December 01.-én jelentettük meg a Shocker Rhymes-al közös „#GhettoRadioSong”-ot. A klippek érdessége, hogy saját gyártásban készültek, jómagam voltam minden esetben a forgatókönyv író, a rendező és gyártásvezető, a felvételekért a WNG Media, a vágásért és utómunkáért pedig a Pillanat Média felelt.

2017

Ez évben a szóló munkák kicsit háttérbe szorultak, jelent meg pár szóló dalom és közreműködésem, de javarészt a GhettoFunk-on volt a hangsúly. A zenekarral a koncertek mellett klipeket forgattunk, először két cover dalból, 'Ganxsta Zolee & A Kartel - Való világ' és 'Majka & Pápai Joci - Mikor a Test örexik'-ből jött ki 1-1 'Exlusive Video'. Ezt követte évvégén az első saját GhettoFunk videoklip, ami a  'Szabadnap' címet kapta.

AMW Fater Mixtape DZSÍJA13 Prédikátor

2018

2018-ban ismét a szóló zenék kerültek előtérbe. Év elejétől folyamatosan jelentek meg a Videoklipek. A társadalomkritikus 'Hamis Világ', a Chiko közreműködésével készült, és sok archív anyagot tartalmazó 'Élem az életem', valamint nyár közepén a 'KomfortZóna'.  Minden videó, ahogy már lenni szokott saját gyártásban készült, a 'Madafaka Vision'-nek köszönhetően. Ezt követte ősszel a 10 dalt tartalmazó 'GangstaRap' Lemez, amin a már említett klipes dalok is helyet kaptak. A zene mellett a duma más területén is jeleskedhettem ez évben is, ugyanis kedvenc sportomnak, a Boxnak  hódolva kipróbálhattam magam pár amatőr boksz gálán, mint RingSpeaker. Év vége felé közeledve a hallgatóság a kicsit komolyabb, költőibb oldalam is megismerhette, ugyanis pár Slam Poetry Videóval  leptem meg a nagyérdeműt.

2019

Ez év inkább a dalírásról, háttérmunkákról szólt, és a „feltöltődésről”. Évvégén, Decemberben jelent meg a „Vér Kötelez” c. klipem, ami nyitánya a „Márkypapa Új vonalas” hangzásnak. A dal alapja Kisdoki, a refrén pedig Chiko nevéhez fűződik. A saját gyártásban készült klip, egyik legközelebb álló a dal a szívemhez, hiszen a szüleimnek írtam.

2020

Májusban jöttem az év első klipjével, ami a”Tisza Erővel” címet kapta. Itt dolgoztam először a fiatal producerrel, MRG Beats-el. A dal a Covid és karantén helyezet adta érzéseket közvetíti, és egy „Street Video”-t forgattunk rá, vágás nélkül, „csak” profi utómunka, és kis is maxoltuk. Nyáron egy motivációs klipem jött, a „Rajtad áll”, ahol ismét kedvenc sportomnak, a BOX-nak hódolhattam. Több éve megírt dal, és évek óta tervezett video volt már ez, ez évben végre el is készült, és igen jó visszhangja lett. A dal producere RGTrap volt. Ezt követően, ősszel ismerkedtünk meg Sylla-val, akivel hamar rájöttünk, hogy közös a cél és az elképzelés, ami a zenét illeti. A formációnk decemberben debütált a „VÉGTELEN” című klippel, ami pár hét alatt több, mint 50.000-es lejátszást ért el a Youtube-on. Emellett a sok pozitív visszajelzés, az interjúk és média megjelenések egyaránt azt bizonyították, hogy igen is van helyünk a piacon, és van igény az effajta Rap zenére.

A „Végtelen” a legmélyebb dalom, és ÉDESAPÁM EMLÉKÉNEK DEDIKÁLOM!

2021

Az év első megjelenése egy közreműködés volt, Cruise barátom
a „FÉNY” című klipjében. Május 4.-én jelent meg a Márkypapa X Sylla formációnk új dala, Lyrics Video formájában: a 'LEGENDA'. A szám édesapámról szól, és a halálának első
évfordulóján jelentettük meg. Ezt követően „vidámabb vizekre” eveztünk, két
klippel is jelentkezett formációnk, első a 'RAPLIFE' aminek a zenei alapját
LuigiBeats jegyzi, illetve nyár végén a „KINCSEM” aminek produceri munkáit már ismét
megszokottan MRGBeats végezte el. Emellett számos interjú, média megjelenésünk
volt, és ment a stúdiózás folyamatosan, több producerrel együtt dolgozva
folytak a „VÉR KÖTELEZ” lemez munkálatai, ami a tervek szerint 2022-ben
napvilágot lát.
Emellett elindítottam a saját tervezésű és gyártású GhettoStar független Utca
és Hip-Hop ruházatot.

2022

Az év nagyja a Stúdió munkákkal, illetve a lemez megjelenés előkészítésével zajlott.

Majd 11. 22-én megjelent végre 'A VÉR KÖTELEZ' lemez, amit Édesapám emlékének dedikálok. Eddigi pályám talán legkiforrottabb műve, hangzásban az új vonalat ötvözzük a klasszikus hip-hoppal.

A lemezzel együtt 2 klip jelent meg egymás után, a Busa Pistával és Márkóval közösen készült 'Már nem fáj' és a 'Rosszfiúk 1 életre' szóló klippem.

A megjelent klippeket már az új 'Madafaka Vision' stábbal forgattuk, ahol a felvételekért a 'GWWS - Creative Videos', a vágásért a 'Pillanat Média' felelt. A rendezést, gyártás vezetést, forgatókönyvírást pedig már megszokottan jómagam követtem el.

A lemez hangmérnöke és vezető producere MRG Beats, mellette Kisdoki, LuigiBeats, RGTrap, Jossa, A ZúZó & DosE írtak még alapokat.

Erre a korongra került fel az összes Syllával készült dalunk, de mellette még Chiko, Busa Pista (Irie Maffia) és Márkó hallható közreműködőként.

GangstaRap A vér kötelez